Wyze App 2.30+, Wyze Switch Firmware 1.2.22, and Wyze Plug Firmware 1.2.0.206 Released! 5/11/22

That’s because your old phone doesn’t have the updated App. This new update is what is causing the problem.

1 Like

To solve the problem of loss of detection zone or other issues , I installed version 2.29.2(a3) via TestFlight. It was after the post of @hoops296 that I went to see if I also had this problem. And yes, so I played with the function and we start receiving notification for each vehicle that passed in the street. If I hadn’t seen the post, I wouldn’t have noticed. But by removing the detection zone, there’s no way to put it back. As a beta tester, we have the option to roll back apps. If you feel like it, sign up or for those who will read our messages, do not try it. The problem is surely present for you too. If you are caught there, you will have to remove the notifications. :frowning:

1 Like

I set my iPhone to not auto update apps but it updated the Wyze app anyway. :confused: In addition to no detection setting or zone now on the WCO I can’t download or view my scheduled recordings from the WCO album. It says files do not exist, they do I just viewed them on my PC after taking the card out of the cam.Log # 575054

1 Like

Hey, me and a few others in the Wyze Discord are also experiencing the setting bug on the WCO v1.

Detection settings page loads both sliders at 1, and cannot change it. PIR effective zone below shows blue zone, no video feed. All settings in Advanced Settings page get reset to the off position everytime you view the page, but enabling settings does cause the desired effect. Although the “Night Vision IR Lights” setting always says “Update setting failed”. The event recording tab seems to work as intended. The notifications tab also works. The solar panel accessory tab has its “Powered by Solar Panel” setting disabled, even though its working and is really enabled.

Force closing app and clearning cache does not fix this, and it only applies to the outdoor cams.

App log: 575487

4 Likes

Yeah, like this:

5 Likes

Same issue here

1 Like

Same issue with me. Connection to base station reads 2 bars. My base station is connected via Ethernet. My camera is powered with a solar panel.

I had to move mine next to base and make sure both were on same wifi

V3 will not format SD card now??? :worried:
Start>>>>>>>>>>>


Stopped>>>>>>>>>>>

Log # 576224 submitted 5/14/22 @7:12 AM Pacific time.

2 Likes

Same here. Found it when I started getting a buttload of notifications. So I tried to turn down the sensitivity on the cam causing the notifications only to find this issue. I then found this is on all of my WCO’s, across 2 bases at two different locations. So I knew then it was a software issue, not on my end.

Considered rejoining beta to get 2.31, but don’t know if that will solve it either.

What’s the plan guys?

I noticed the exact same behavior this morning and posted about it here … includes screenshots

1 Like

working

Hi Gwendolyn - I created a log but can’t get through Wyze support on the phone or in chat. The chat keeps disconnecting as I get closer in the queue. I have sent emails responding to the “Sorry we missed your chat” email with the info.

The issue of not being able to define detection zones renders my cameras useless since they are now recording events every minute. So I had to turn notifications off. Please advise on when this will be fixed.
Thank you

1 Like

Maybe Wyze should give us all an easy option to roll back to updates that don’t have issues, at least then we’d be able to use our cameras until the issues can be fixed.

7 Likes

Same on mine.

12 second indicator on mine as well. Submitted log ID 575915

2 Likes

Also made a posting about V3 cam with this same problem
https://forums.wyzecam.com/t/another-problem-caused-since-new-ios-app-update/229221

2 Likes

No troubleshooting steps helped on IOS. However, I downloaded the app onto an old android phone, and all of my previous settings and functions are working there–PIR detection zone on outdoor cam, detection settings on outdoor cam, night vision IR lights toggle, number of bars for signal strength is back to three, and detection zone settings for V3 cams are restored and adjustable. Also, no 12 sec. indicator superimposed over video length. I can’t keep using that old phone, though.

(Also, my original issue that caused me to seek updates still remains. My outdoor cam won’t record at all. (Log ID 577770))

Can someone from Wyze please tell us what is happening with the issues in v2.30.1(10)??

It’s been 5 days since I upgraded to the latest version and I cannot define Detection Zones. My cameras are useless since events are constantly being recorded and I had to turn off notifications.

3 Likes

I can’t believe they have not issued a hotfix for this yet. This isn’t some little feature, essentially cameras are useless right now. I submitted logs last week and have heard nothing. Support also knew nothing and I wasted over an hour with them last week.

5 Likes