Sound Sync Problem With Saved Video Clips

I discovered a sound sync problem with saved video clips from the memory card.

First video below was the alert. The sound is fine on that. The second is the recording I extracted from the memory card. The sound was fine during the playback from the card, but was out of sync on the saved clip.

I extracted it using a 128 GB iPhone 6 running iOS 10.3.3 and app version 1.3.134.

I’m using a V2 cam with firmware 4.9.1.60.

My memory card is a Kingston Canvas Select 32GB microSDHC Class 10.

FYI -

1 Like

Is there any reason this thread is being ignored? I have the same issue, but with the Android app. Is there another thread about this?

It seems like this has been a problem for quite some time but no go on a fix. What gives?

I have the same problem. Both in the iPhone app and when I saw the video from the SD card, the sound and video are not synced. Sound comes a lot before the video. Very hard to see and understand what happened when there is a conversation.
Has anyone found a solution to this problem?

I just created 3 clips from 2 cameras today, and they all had sound sync issues. The sound sync was different each time I captured or watched a segment in playback. Usually the sound lagged, but one time it was in advance. Rarely the sound would be close to right, and if it was, it usually lagged when I saved the clip on my iPad 2018, a pretty powerful iPad.

Until they fix this (I am in contact with a developer), I found I just had to run the clip several times and let it do what it wanted, then look at the saved iPad’s saved version of the clip to see if the sound was close to in sync. I ended up with 3 clips that were close, but not perfect.

Hope that provides more info on the problem, and a possible workaround.

1 Like

We have developer interest in this problem:

1 Like

The date of today is 5/29/2019 and I am still having this issue. I have my cameras set to record video after motion or sound is detected (in addition I get the push alerts). I can not even hear the audio on my phone so I go through this process which eventually allows me to play the audio/video on my smart TV sound bar so that I can hear it although it is still very poor quality audio.

I find and playback the video and RECORD that. I then take that recording and send it to google drive, then download the google drive to my personal computer and copy it to a USB which I can plug into the TV. As indicated by people as far back as a year ago, the audio plays way ahead of the video - several seconds - so it’s difficult to hear people in my home who’ve come to look at it (it’s for sale).

Mike

I am still getting the same result. Is quite frustrating. Almost ready to look for new camera systems. Please help resolve this…

Greg

1 Like

I’m having the same problem with wyze cam pan. The wind blew my fake camera down and the sound is about 9 seconds ahead of the video.
https://s.amsu.ng/ByKT1VuM8VPN