No Person Detection in settings!

Hello,
Below is a link of me navigating trough my phone to try to enable person detection.

The feature was working fine until I tried out the “RTSP” feature, not knowing it would disable the Person Detection features in the new update. Since then, I have re-installed the new update on the cameras, “power cycled” or “Factory Reset” the cameras, and even followed all the troubleshooting steps from a Wyze representative. It’s now been about a month later, and I still cannot use the feature, regardless of everything being up to date.

Did you remove the RTSP firmware and are running the regular firmware now?

Hi Jason, yes that is correct. I have already removed the RTSP Demo.bin file to the latest one. The Wyze website said to just remove and replace the demo.bin file, This is what I did afterwards:

  1. Hold the setup button, plug in your USB cable, keep holding the setup button for 3-6 seconds
  2. Once the light is solid blue, release the button and wait for 3-4 minutes. The camera will reboot and change light status during this time.
  3. After it is done, your camera should be functioning with original setup.

Does this sound correct to you?

Seems to be, can you go into the app and tell me what firmware version is running on the cam. It is in the device info area of the cam settings.

I dont know if you can see the video, but I actually navigated to that… It shows int he video it is version 4.19.4.48

4.19.4.48 ia a version of the RTSP firmware, you have to reflash to the regular firmware which I believe is 4.9.4.108

Oh wow,… I did not notice this detail during my search… I am not sure what happened, but I will redo it again when I get home from work.

but just to make sure I’m doing this correctly…
After I download it and extract the file to the desktop… I need to:

  1. rename “demo_4.9.4.108.bin” file to “demo.bin” on desktop
  2. delete SD “demo.bin” and move desktop “demo.bin” to SD card.
  3. follow typical steps to power cycle as stated in my last message.

Does this sound correct? I believe this is what I did last time.
Should I delete all the contents of the SD card, or just the “demo.bin” file?

Thank you for your help jason!!! I have been searching for weeks to figure this out…

Your procedure looks good except for your “extract the file” step. The .bin files are no longer compressed. Just rename the file.

You can just overwrite the demo.bin file, you don’t have to do a separate deletion. There should be enough space on the card without clearing anything.

1 Like

Looks correct except for as @Newshound says you don’t need to extract it

1 Like

Oh wow, perhaps that’s what I did incorrectly. I opened it up with an Archive software and extracted the “demo.bin” file from within.

Whelp, thank you all for your time and help. I will come back tomorrow with my news.