Live stream not hooking up to Cellular data

August 16th 2020 and looks like Wyze are still unable to resolve this issue!

I have 4 Wyze Cam Pros and all worked fine on mobile data up to a few months ago but now nothing! Reported the issue and went through all the formalities with the tech guys but could not resolve. Reading the comments here it is clear there is a long lasting issue and they have no clue how to resolve.

Looks like the only solution here will be to buy different cameras and to write a review on Amazon to warn others from buying these cameras.

Wyze…you just failed your consumers BIG STYLE!

1 Like

exactly i have 5 camras v2 since march 2019 and will only work fine with wifi
cellular data cannot even load the cideo and keeps timing out for sure waze support will only blame your provider i always have LTE unlimited my apps like schillage smart locks and coway air purifier and nest thermo all works via cellular exept for waye cams totallt disappointed i have 2 of the cleap ziomi cam and it workks great replaced my 2 outdoor waze and junk them

Same here. Was one of the first 50.000 to receive an outdoor cam. Was never able connect to it through cellular.
Submit a ticket. (Ticket 732363).
Let’s see if this gets resolved.
If not, I’ll go with Reolink.

[Wyze Ticket 728598] Re: Unable to connect to the Wyze Cam to the mobile data. Submitted diagnostic info Log ID: 35370 . Same issue now for 4 days this time. All 6 V2 cams and 1 pan cam only connect to live stream when at home on wifi. Have factory reset my Galaxy S7 and reloaded app. Deleted all cameras and ran setup on all. No help.

Same situation. More details on how I found a workaround, using VPN’s or another phone acting as a hotspot

Ticket 718732

Camera Wyze V2 Firmware 4.9.6.156
Camera Wyze V2 Firmware 4.9.6.161
Camera Wyze V2 Firmware 4.9.6.193

App Version 2.13.119

Carrier Tmobile
Phone android 7.1.1

Carrier Google Fi
Android 9.0

Also to be able to get the logs use a MicroSD 32 GB or less it wont work on a 64GB SD
tutk_av_log_file
tutk_iotc_log_file
tutk_iotc_log_file.1

Aug 12, 2020, 5:20 PM PDT

I did continue doing the test, I was afraid that the problem was the phone 1(Tmobile) I used another Device Phone 2(Google fi)

I found out that the Wyze cam video doesn’t work if you do a request directly from the phone over the cellular data.

It works if you use the phone 1 on cellular data as a hotspot. providing Wifi to the phone 2 Wyze video works

I test it with a Phone 3. doing the same. providing hotspot to phone 1 and phone 2 wifi to phone3 as a hotspot) and it works as well

I test it with an external network doing VPN from Phone 1 using Cellular data and it works

Tested Connecting to the Local network Using VPN and it works as well.

The problem could be located in one of the 2 possible locations.

1- mobile data from Tmobile and google fi ( Mvno maybe using Tmobile) its blocking or having issues with Wyze routing over Ipv6 and Ipv4

2- The Wyze app has a bug and it’s not working if the mobile network it’s detected. and has to be on local networks or Wifi local o External Networks

=======================================================
Wyze Answer

Aug 13, 2020, 7:31 AM PDT

Thank you for contacting us back and for providing more information about your observations and what you think is happening with your camera connections.

Based on your descriptions, it looks like it is not working in IPv6. Please try setting the phone APN protocol to IPv4 only.

If your carrier’s default APN is IPv6 it might not work but we will look into this.

If this did not resolve your issue, I do apologize. To continue troubleshooting simply reply to this email with this additional information so that we can further assist you.

1 Like

I have done a lot of troubleshooting. The part I have trouble with if I set my Sprint Galaxy S7 (Android 8) phone to CDMA (3G) only everything works over the cellular network, it is just slow. It will not work at all on the Sprint LTE (4G) network, but will work on my son’s S10 on Verizon 4G LTE.

| Frankwyz3
October 6 |

  • | - |

Same situation. More details on how I found a workaround, using VPN’s or another phone acting as a hotspot

Ticket 718732

Camera Wyze V2 Firmware 4.9.6.156
Camera Wyze V2 Firmware 4.9.6.161
Camera Wyze V2 Firmware 4.9.6.193

App Version 2.13.119

Carrier Tmobile
Phone android 7.1.1

Carrier Google Fi
Android 9.0

Also to be able to get the logs use a MicroSD 32 GB or less it wont work on a 64GB SD
tutk_av_log_file
tutk_iotc_log_file
tutk_iotc_log_file.1

Aug 12, 2020, 5:20 PM PDT

I did continue doing the test, I was afraid that the problem was the phone 1(Tmobile) I used another Device Phone 2(Google fi)

I found out that the Wyze cam video doesn’t work if you do a request directly from the phone over the cellular data.

It works if you use the phone 1 on cellular data as a hotspot. providing Wifi to the phone 2 Wyze video works

I test it with a Phone 3. doing the same. providing hotspot to phone 1 and phone 2 wifi to phone3 as a hotspot) and it works as well

I test it with an external network doing VPN from Phone 1 using Cellular data and it works

Tested Connecting to the Local network Using VPN and it works as well.

The problem could be located in one of the 2 possible locations.

1- mobile data from Tmobile and google fi ( Mvno maybe using Tmobile) its blocking or having issues with Wyze routing over Ipv6 and Ipv4

2- The Wyze app has a bug and it’s not working if the mobile network it’s detected. and has to be on local networks or Wifi local o External Networks

1 Like

Did this a couple of weeks ago too, i.e, sent my logs, spoke to an online support person, shared logs at least twice…no response or resolution.
Looking at the history of this issue, it shows that the issue was first reported more than a year ago with no resolution in sight yet.
Just one thing…my wife’s Samsung phone doesn’t seem to have this issue so definitely something to do with app’s compatibility with various android versions.

I am a veteran here. almost 2 years Wyze Cam V2 . Until today my cam will not connect to Cellular data.
I stop buying this new wyze cam outdoor. i have 6 V2 and 2 pan cam all of them are unable to connect via cellular shame on support asking to send the logs. I have sent them at least 20 logs, phone reset re install app re install firmware. all of them i already did and still does not work. from iphone 8 to 11 max pro does not work support willb lame your provider or either your phone settings. shame on support. Do not buy this cam. i did stop buying them. funny i still get the emails