Landscape mode in Wyze app doesn't work

I’ve never had this problem on my Samsung Galaxy S10+ with Android 11, but when I upgraded my phone to the Samsung Galaxy S20 Ultra, whenever I try to look at a camera in landscape mode, or when I try to look at my group of cams in landscape mode, it rotates the screen as expected but then crashes and returns me to the home screen. I desperately need this to work as I cant review motion from my cameras in portrait mode.

I’ve wiped the app, uninstalled, reinstalled, wiped cache, wiped data etc, but to no avail. I’m a beta tester so I’m not sure how to downgrade my app to the public version since it’s not available through the app store. Does anyone have an apk to a known working version?

Currently using 2.19.14

Does anyone know a fix or is this a known issue?

Thanks,

Jesse

Never heard it before. Obvious thing to try is clearing all cache and data for the app and completely uninstalling it, then rebooting, and the reinstalling it. If necessary, try downgrading to an older APK. (Caution, APKPure was recently compromised.)

I’m having the same issue… It worked before, but now for the past few months it happens… so its not your phone, i have a Pixel 3XL. I figured app updates would solve it, but there have been several since it started and nothings changed.

Well that’s interesting! I think it has something to do with the screen size. My Samsung S10+ has no issues with the screens being rotated, and will display 4 of the 7 cameras I have on one screen when I turn it to landscape mode. Side by side to my BRAND NEW Samsung S20 Ultra, with same Android version, same app version and a fresh install and it crashes every time. I read in another thread that if you turn off your navigation bar and turn on gestures, rotation works but I haven’t tested. Either way, it’s an issue for Wyze as the app is crashing on certain devices and lots of people have been having this very issue

Well, I just turned off my nav bar and can confirm that the rotation DOES work now, so that’s a programmatic error with the Wyze app.

Please fix this already Wyze

I found the solution! In the Android settings → Display → Full Screen Apps, if you set the Wyze app to full screen it magically works!

thats interesting… i wonder what it is on other devices… thats not a setting on my phone. There is allow to display over other apps… i wonder if thats it.

Try doing a search in settings for “full screen”