Echo show detects wyze cam but wont show on display

Wondering if somebody can help me. I recently received my new Echo Show 8. I have enabled the skills Amazon actually recognizes that I have the wyzecam but when I say for instance, Alexa show me the front door the on screen display says waiting for wyze Cam and then just goes back to the home screen nothing happens. Is anyone else experiencing this? Can someone please help me with it? I have tried restarting both devices and it isn’t helping

Hi and welcome!

Usually if your Echo Show, shows you the waiting for Wyze screen and then goes back to its home screen that means the request timed out. Could be a network issue. Can you see the camera live view on the Wyze app on your phone? Are your Wyze and Echo on the same WiFi network?

Yes…no issues on the app. The “waiting for wyze cam” message only appears on the echo show screen for approximately 2 seconds then just goes back to the homescreen.

I run into this myself once in awhile. I would keep trying every now and again. It seems to be slow to make that first connection sometimes.

I’m have the same issue and nothing work for me

Usually if it persists it indicates a bad network connection somewhere. Or even a misconfiguration.

I tried everything… Reseting modem router wyze cam alexa app and noting work

I would suggest opening a support ticket with either Wyze or Amazon.

For Wyze you can open a ticket here

https://support.wyzecam.com/hc/en-us/requests/new

.

Thank you… I did that already… Now waiting

1 Like

I have the same exact problem. Did you receive an answer yet?

Sorry for the late respond… Yes, I did have an answer… In alexa app just disable the wyze cam for 5 minutes and enable and that’s it

2 Likes

Thanks for updating us! That’s actually useful info for the future! I have a Ring Video Doorbell 2 as well as 10 Wyze cams and they usually connect to my Echo Show relatively quickly. But every now and then they have a wobble or two. Will try that next time either is stubborn!

1 Like