Camera disconnects everytime I try to playback

wyze-cam

#1

This error is driving me crazy,

Sometimes it let me use the playback but when I scroll for specific hour the camera gets disconnected.

Please Help


Playback navigation issues when
#2

Hello there, playback also disconnects often for me. I found it happens when i am connecting remotely using cellular and i scroll back in time more than an hour or two: it will invariably disconnect before loading the video. I do manage to play back clips from the last 5 or 20 minutes without issue.
This pattern suggests that somehow accessing older points in the video overloads the wyzecam or the cellular net bandwidth.

If my phone is connected by wifi to the same network as the wyze cam, there is no issue with playback. One way that Wyze could work around this problem , is to provide a jump to a specific date/time , rather than scrolling. Other than this issue, it is a very neat product. thx
sg


#3

I would click the Support link at the top of this page and run through the troubleshooting section. If that doesn’t do it, and if you don’t get other help here from the community, file a support ticket, preferably from within the app while the bad camera is connected so that the logs are captured. You might want to submit the ticket right away because there’s somewhat of a backlog. You can always let them know it’s already resolved when they contact you.


#4

I dont know about danieeelpc’s camera , but i dont think mine is faulty. i had a peep at the log, & saw its running Linux, that its recording to SD, taking alerts / uploading simultaneously while seeking pieces of clips to playback and sending them to the app.
in my case prob happens on cellular (low bandwidth), the seeking of clips probably involves the app, sending some sort of control info back and fro, as scrollbar is swiped and pinched. overwhelming the cell net & causing the disconnects.
if i could key in the date/time, rather than use the scrollbar, this prob would be solved.
Could someone else try this (playback of yesterdays video over cellular) & let us know ?
thanks
s


#5

I’m not clear if you’re talking about playing back from the SD card, or playing back from the cloud clips. But either way, I just played back both from yesterday over cellular without problem on a V2.

If you think the problem might be low bandwidth, they you might want to try changing the video mode to 360p and see if that fixes it.


#6

thanks for taking interest Rick, the problem is playing back from the SD card, playing alerts back from the cloud to the app over cellular works flawlessly (as i suspect the wyze cam is not part of the communication chain) . i was using it today at 360p. if your office is like mine, cellular is as fast as wifi, so you wont experience this problem . the problem happens when i am at a remote location, and i suspect it is something to do with the way the UI scrollbar is requesting data when there are some GB of data on the card.

i think adding a way to key in the time of the clip directly, to complement the scrollbar, would be an easy workaround to implement to fix this scollbar issue.

thanks


Feature request: key in playback HH:MM without using scrollbar
Feature request: key in playback HH:MM without using scrollbar
Network Timed Out - Four cams
#7

i did a few more experiments. i pressed pause playback, disabled motion detection & also disabled local recording to lower the simultaneous load on the Linux OS in the Wyze cam while i am requesting playback, but it still disconnects me if I scroll father than a few hours back. it looks like the way the scrollbar is implemented needs a very good connection. which means i often cant playback remotely.

this person posted this a week ago, it is precisely the same issue
https://www.reddit.com/r/wyzecam/comments/9xcv97/wyzecam_v2_constantly_drops_to_0kbs_while_viewing/


#8

If you are trying to get to a different date in the timeline, you can tap the calendar icon and jump directly to a different date.


#9

thanks, i did some tests with the calendar, and they confirm that the problem is with how the scrollbar works, and not with my setup.

using the calendar i can jump back in time and playback over low bandwidth cellular with no disconnects, i can jump back one, two three days etc. but the playback always starts at midnight . thats why i am asking for a HH:MM input field.